NSO in gesprek met ING en PostNL

26 juni 2012

Begin dit jaar zijn op aandringen van NSO, Vakcentrum en VVP door ING en PostNL enkele verbeteringen aangebracht in het migratieproces van postagenten naar postkantoren en servicepunten. Deze week hebben partijen bij elkaar gezeten om de voortgang van dit migratieproces te bespreken.

Inmiddels hebben zo´n 100 ondernemers de overstap gemaakt naar een PostNL-postkantoor en/of een ING Servicepunt. Geconstateerd is dat, op hoofdlijnen, het proces voorspoedig verloopt en ondernemers tevreden zijn met de nieuwe situatie.

Kritiek vanuit ondernemers is er onder meer op de door PostNL afgegeven prognoses. Alhoewel het nog vroeg is om definitieve conclusies te trekken, lijken de prognoses in de realiteit niet gehaald te worden. Dit zal de komende tijd kritisch door de NSO gevolgd worden. De oproep blijft staan aan betrokken ondernemers om hun ervaringen te melden via gert.koudijs@tabaksdetailhandel.nl.

Verder is de NSO van mening dat ING en PostNL ruimte moeten bieden aan retailers om ook met andere aanbieders van post- en gelddiensten afspraken te maken. De NSO ziet dit, voor de komende jaren, als onvermijdelijke stap in het proces naar volwassenheid van de categorie post- en gelddiensten. 

bron: NSO, 26 juni 2012