Tabak

Tabak is het meest kenmerkende product in de tabaks- en gemakswinkel. Als ondernemer in de branche moet je goed op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving m.b.t. verkoop van en reclame voor tabaksproducten. Daarnaast vindt u hier meer informatie over accijns en marges en productinformatie over sigaretten, kerftabak en sigaren.


Wet en regelgeving Tabak

De verkoop van en het reclame maken voor tabaksproducten is aan allerlei wet- en regelgeving gebonden. Een overzicht van alle relevante wet- en regelgeving met betrekking tot de verkoop van tabak in de tabaksdetailhandel.
Lees meer

Fraude met sigaretten of tabak?

Worden tabaksproducten verkocht tegen een onwaarschijnlijk lage prijs? Biedt iemand sigaretten of tabak aan zonder Nederlandse accijnszegels? Lees meer

Rapport High-end Speciaalzaak

Op TabakPlus 2012 heeft de NSO het rapport De High-end speciaalzaak, de toekomst van de tabakspeciaalzaak gepresenteerd.
 
Lees meer

Tijdelijk warenwetbesluit elektronische sigaret gepubliceerd

Lees meer.

NSO Tabaksreader

Klik hier voor de NSO tabaksreader 2015, een handzaam overzicht van de regelgeving.

Europees Parlement keurt wijziging Tabaksrichtlijn goed (maart 2014)

Klik hier voor het volledige dossier.

Tabak2day Marktgids

In deze gids het jaarlijkse verslag over de branche, marktcijfers, actueel productoverzicht en adresgegevens. Kijk voor meer informatie op www.tabak2day.nl (u moet wel inloggen).