Producten in de branche

Het leuke van de tabaksdetailhandel is dat er een grote verscheidenheid aan producten wordt verkocht. In de traditionele tabaksspeciaalzaak zijn dat hoofdzakelijk rookwaren en rokersbenodigdheden. De gemakswinkel kent een breed assortiment. Het kernassortiment bestaat van oudsher uit rookwaren en rokersbenodigdheden, lectuur (tijdschriften en kranten), wenskaarten, kansspelen en zoetwaren. Daarnaast kunt u in de gemakswinkel ook terecht voor tickets (voor sport- en muziekevenementen), telefoonkaarten en openbaar-vervoerbewijzen.

invuurenvlam-boekje.jpg

Veel gemakswinkels hebben al een zodanig automatiseringsniveau dat u daar ook de OV-Chipkaart kunt kopen en opwaarderen. Veel tabaks-/gemakswinkels zijn ook postagent of postservicepunt. Dit aantal zal de komende jaren flink stijgen als gevolg van de sluiting van de hoofd-postkantoren. Vandaag de dag vindt u in de gemakswinkel ook zaken als: e-sigaretten, boeken, kantoorartikelen, it-supplies of home-entertainment (DVD’s en CD’s). De ondernemer in deze branche staat bekend om zijn lokale marketing. Hij of zij zal het assortiment in de winkel voortdurend aanpassen aan de vraag van de klant en aan het aanbod van omliggende winkels.

Hieronder vindt u meer informatie over omzetten en marktaandelen van de verschillende producten (uw wordt doorgelinkt naar de website van de brancheorganisatie, NSO).

Reden 16 Reden 11 Reden 3 Reden 4 Reden 8 Reden 19 Reden 10 Reden 1 Reden 17 Reden 13 Reden 15 Reden 6 Reden 7 Reden 20 Reden 12 Reden 2 Reden 9 Reden 18 Reden 14 Reden 21 Reden 5