Winkel beginnen

Bent u van plan een onderneming te starten in de detailhandel? Een eigen winkel, maar u weet nog niet in welke branche? Er zijn minstens 21 redenen om een winkel te beginnen in de tabaks-/gemaksdetailhandel. Klik maar eens op een van de vakjes in de rechterkolom.

De tabaksdetailhandel is aan de nodige veranderingen onderhevig. Naast de traditionele tabakswinkel openen steeds meer gemakswinkels met een uitgebreid assortiment de deuren. In beide typen winkels is het leuk werken en is een goede boterham te verdienen.

invuurenvlam-boekje.jpg

Als startende ondernemer heeft u ongetwijfeld veel vragen. In en rondom de tabaksdetailhandel zijn meerdere organisaties actief om u met raad en daad bij te staan. Zo heeft de NSO, brancheorganisatie voor de tabaksdetailhandel een speciaal starterspakket voor startende ondernemers in de branche. Ook zijn er verschillende assortimentstrainingen beschikbaar. Kijk hiervoor op het NSO Cursusplein.

Als ondernemer in de tabaks-/gemaksbranche raadt de NSO u aan aansluiting te zoeken bij één van de commerciële samenwerkingsverbanden

Ook is het goed kennis te nemen van actuele cijfers en trends. Informatie voor startende ondernemers vindt u op de site van de Kamer van Koophandel.

Actuele cijfers over de tabaksdetailhandel (o.a. omzetten en marktaandelen vindt u hier.
Tot slot verwijzen wij u naar het stappenplan: de 10 stappen naar een winkel.

Reden 16 Reden 11 Reden 3 Reden 4 Reden 8 Reden 19 Reden 10 Reden 1 Reden 17 Reden 13 Reden 15 Reden 6 Reden 7 Reden 20 Reden 12 Reden 2 Reden 9 Reden 18 Reden 14 Reden 21 Reden 5