Veiligheid

Als ondernemer in de tabaksdetailhandel kunt u te maken krijgen met verschillende vormen van winkelcriminaliteit. Zoals bijvoorbeeld: overval, diefstal, inbraak en interne criminaliteit.
U kunt er zelf veel aan doen om de kans op winkelcriminaliteit in uw winkel te verkleinen.
De NSO heeft voor u ook veel informatie, praktische tips en trainingen.

Bekijk ook eens de Top Tien Tips winkelveiligheid!


Interne criminaliteit

Onder interne criminaliteit wordt verstaan: diefstal van geld of goederen uit de winkel en/of ander frauduleus handelen door eigen personeel. Lees meer

Winkeldiefstal

Goede afspraken met uw personeel beperken de kans op winkeldiefstal. Ook door afspraken met collega’s uit de buurt (de winkeliers-vereniging) kunt u de criminaliteit in uw winkel-gebied beheersen.
Lees meer

Week van de winkelveiligheid

Jaarlijks wordt de Week van de winkelveiligheid georganiseerd in aanloop naar de donkere winterdagen. Lees meer

 

Gratis VKB-scan

Als ondernemer kunt u ook dit jaar weer een gratis veiligheidsscan uit de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) laten uitvoeren. Lees meer.

Overvalpreventie

Overvallers van een tabaks- of gemakswinkel hebben het veelal gemunt op de kluis en de geldlade in de kassa. Maatregelen om de buit te beperken zijn belangrijk. Lees meer

Na een overval

Overvallers kunnen in enkele minuten tijd een enorme emotionele ravage aanrichten. Daarom is Slachtofferhulp Detailhandel beschikbaar voor alle tabaks- en gemakswinkels in Nederland. Lees meer

Inbraakpreventie

Het is zaak uw winkel goed te beveiligen tegen inbraak en kritisch te zijn over de kwaliteit van de apparatuur die u hiervoor aanschaft. Lees meer

Acquisitiefraude

Acquisitiefraude is een manier van fraude waarbij malafide advertentiebureaus, uitgeverijen of adviesbureaus onder valse voorwendselen proberen advertentie-opdrachten te krijgen.
Lees meer

Bekijk de NSO Veiligheidsfilm

Helaas komt het vaak voor dat gedrag, procedures of winkelinrichting pas aangepast wordt nadat er een vervelend incident heeft plaatsgevonden.Bekijk de NSO Veiligheidsfilm! Collega-ondernemers vertellen over hun ervaringen en wat zij voor maatregelen hebben getroffen.

Trainingen veiligheid

Op het NSO cursusplein vindt u diverse veiligheids-trainingen.

Veilig Ondernemen Scan

Word slimmer dan een crimineel en krijg in 7 stappen inzicht in wat u kunt ondernemen om uw veiligheid te verbeteren. Want criminaliteit is dichtbij, ook voor u.
Bent u slimmer dan een crimineel?

Houd fraudeurs buiten de deur!

Bent u al aangesloten bij het waarschuwingsregister Fraude Aanpak Detailhandel?
Lees meer

Op weg naar een veiliger winkelgebied

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is een waardevol instrument waarmee u criminaliteit en overlast in uw winkelgebied met succes kunt terugdringen. 
Lees meer.