Uw meldingen helpen!

13 februari 2018

Grote politieactie: sigarettenbende opgerold in Den Haag en Leidschendam.

De politie heeft maandagochtend bij meerdere invallen negen mensen aangehouden uit Den Haag en Leidschendam. De bende stal vooral sigaretten om die vervolgens door te verkopen.

Zo’n honderd tot 150 agenten vielen ’s ochtends vroeg huizen binnen aan de Jan Luykenlaan en Roemer Visscherstraat, en deden invallen in drie supermarkten aan de Jan Luykenlaan en de Vaillantlaan. Naast de politie waren ook de fiscale opsporingsdienst FIOD en de douane aanwezig.

De politie viel de panden binnen vanwege een onderzoek naar een groot aantal inbraken bij bedrijven, waaronder bij groothandel HANOS in Delft. Eén van de verdachten zou vijftig inbraken hebben gepleegd. De groep stal vooral sigaretten, die werden vervolgens verhandeld vanuit supermarkten aan de Jan Luykenlaan.
Bron: FM Den Haag.

Door uw meldingen wordt er actie ondernomen.
Worden tabaksproducten verkocht tegen een onwaarschijnlijk lage prijs? Biedt iemand sigaretten of tabak aan zonder Nederlandse accijnszegels? Dan is voor deze producten waarschijnlijk geen belasting betaald. Het kan ook gaan om nagemaakte tabaksproducten van slechte kwaliteit. Aanbieders van deze producten concurreren op een oneerlijke manier met bonafide handelaren.
U kunt accijnsfraude melden per e-mail of met de app Meldpunt Accijns. U kunt de app downloaden in de App store en in Google Play.