Vereniging Wenskaart Nederland opgericht

9 april 2018

Wenskaart Nederland is een nieuw opgerichte vereniging voor gezamenlijke promotionele activiteiten voor de wenskaart èn belangenbehartiging voor de wenskaartenbranche. Verschillende stakeholders uit de branche werken in de vereniging samen. Bij oprichting zijn lid: RDC-group, Coöperatie Primera, Hallmark Cards, Animal Greetings, ChromaZone en PostNL.

De vereniging is een voortzetting van de Stichting Wenskaart Nederland. Gekozen is nu voor een verenigingsstructuur om alle belanghebbenden bij de wenskaart de mogelijkheid te bieden dit mooie product onder de aandacht te brengen van de consument. 

De nieuwe vereniging werd zondag 8 april jl. gepresenteerd op de NSO Voorjaarsbeurs.

Het bestuur van de vereniging bestaat bij de oprichting uit: Gert van Doorn (Primera), voorzitter; Jan Willem Koch (Hallmark), secretaris en penningmeester; Jos Boot (RDC), bestuurslid; Stephan van den Eijnden (PostNL), bestuurslid en Roland van Boekel (Animal Greetings), bestuurslid.

De vereniging gaat de komende tijd in gesprek met meerdere stakeholders over het lidmaatschap van de vereniging. Ook worden promotionele activiteiten voor de wenskaart voorbereid.