Gratis AVG-tool voor NSO-leden

24 april 2018

Privacy is een belangrijk onderwerp. Iedere dag staan hier wel artikelen over in de krant. Wat kan en mag op het gebied van verzamelen van gegevens van mensen en bedrijven. Belangrijk voor iedereen die gegevens bewaard, opslaat en gebruikt want op 25 mei 2018 treedt nieuwe wetgeving in werking om persoonsgegevens beter te beschermen: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze verordening is relevant voor alle bedrijven die persoonsgegevens verwerken. Denk nu niet te snel dat is niet voor mij want ook uw personeelsadministratie of klantgegevens vallen onder deze verordening.

De NSO biedt haar leden de door Vakcentrum ontwikkelde online tool voor ondernemers aan. Een echt product voor de MKB-er om ook onze ondernemers aan de wet te laten voldoen. In deze tool worden stapsgewijs alle onderwerpen binnen de AVG behandeld. Ondernemers volgen het ‘Stappenplan voor MKB’ met per stap een uitlegvideo, de noodzakelijke documenten (waaronder een model verwerkersovereenkomst en een model privacybeleid) en checklists om de nodige inventarisaties te doen. Door het doorlopen van de tool wordt gewerkt aan een AVG-beleid conform de wettelijke verplichtingen. Het kost u wel echt even wat tijd maar om deze tijd nu te investeren heeft veel voordelen. U voldoet aan de wet en heeft inzicht in het verwerken van uw gegevens.

Als aangesloten lid kunt u kosteloos gebruikmaken van deze tool. Het werkt als volgt. Indien u mee wil doen dan moet u een code gebruiken, de zogenaamde AVG-vouchercode. U kunt deze ontvangen door een e-mail te sturen met uw verzoek tot het ontvangen van deze code. Vermeld daarbij uw naam, bedrijfsnaam en vestigingsplaats.

Nadat u het stappenplan hebt doorlopen krijgt u de benodigde rapportages in uw bezit.

Heeft u vragen over deze tool dan kunt u telefonisch contact opnemen met de NSO op telefoonnummer 070 – 301 27 99 of door een email te sturen naar nso@tabaksdetailhandel.nl