Landelijke actie NIXzonderID van start

18 mei 2018

Dezelfde staatssecretaris Blokhuis heeft Deze Week de landelijke actie NIXzonderID gestart. Het Ministerie van VWS vraagt van 17 mei t/m 1 juni extra aandacht voor het naleven van de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak. Voor verkopers kan het moeilijk zijn om de juiste leeftijd van jonge kopers in te schatten. De NIXzonderID actie helpt ze daarbij.
Blokhuis: “Geen alcohol en geen tabak onder de 18 is de norm waar we ons allemaal aan moeten houden. Ik weet dat heel veel mensen hun best doen om dat goed te doen, maar het moet nog beter. Met de actie NIXzonderID willen we jongeren stimuleren om hun identiteitsbewijs gewoon standaard te tonen. Dat scheelt tijd en ook momenten aan de kassa die voor medewerkers en jongeren een beetje gênant kunnen zijn. En da’s mooi meegenomen.”

Alle NSO-leden hebben begin Deze Week een actiepakket ontvangen in het kader van deze landelijke actie. Met daarin de poster ‘Wij verkopen NIXzonderID’ en een blad met veel gestelde vragen en antwoorden. Laat zien dat u de leeftijdscheck serieus neemt en hang de poster op een prominente plaats in uw winkel op en neem de FAQ samen met uw medewerkers door! Indien zij vervolgens de online training ‘Soms Moet Je Nee Verkopen’ met succes hebben gevolgd dan maken zij kans op één van de 25 bioscoopbonnen die worden verloot. 

Wilt u daarnaast kans maken op een taart van NIX voor uw hele team? Maak dan een foto van de poster in uw winkel en stuur deze, voorzien van winkelnaam en adres, op naar a.kouwenhove@hvdm.nl!