Actie NIXzonderID groot succes

8 juni 2018

Van 17 mei tot en met 1 juni vond de landelijke actie NIXzonderID plaats. Veel NSO-leden gaven in deze periode extra aandacht aan de leeftijdscheck.
De postergenerator was een grote hit. Steeds vaker zie je in de winkels posters met een foto van de eigen medewerkers. Dat trekt aandacht! Wilt u ook een poster met uw eigen team maken. Kijk dan op: www.materiaal.nix18.nl. In 5 minuten is het voor elkaar!

Bijna 200 NSO-leden en hun medewerkers hebben hun geheugen opgefrist tijdens de NIXzonderID-actie. Zij hebben de online training ‘Soms Moet Je Nee Verkopen’ gevolgd, ook als zij de training al een keer gedaan hadden. Wilt u uw geheugen ook weer even opfrissen? De online training staat hier op het NSO Cursusplein. En voor nieuwe medewerkers is de training uiteraard een must. Uit de bijna 200 deelnemers zijn inmiddels 25 winnaars getrokken. Deze medewerkers hebben inmiddels een bioscoopbon ontvangen. De winnaars zijn werkzaam bij: 

Cigo Angelslo Primera Vlietplein
Cigo Rivierenbuurt Primera Ambachtsgaarde
Cigo Mazereeuw Primera Scholten
Cigo Sneek Primera Kanaleneiland
Bruna Flora Lensen Tabak
Bruna De Zuiderpost AKO Den Bosch NS
Vivant Gildeplein Mado Montfoort B.V.
Vivant Noorderpoort The Readshop Express
Tabakspeciaalzaak De Lesseps Winschoter Lectuurhal B.V.
Het Valutahuis The Read Shop Express
Primera Hoogezand De Vlieger
Primera Lucienne Tabaks en Gemakskiosk Guillaume
  Formule Shop VOF


En dan het mooiste nieuws uit de actieperiode. Uit de resultaten van de NVWA-controles in 2017 blijkt dat bij 85% van de aankooppogingen door minderjarigen in tabaksspeciaalzaken de leeftijdsgrens correct werd nageleefd. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) gaf in een brief aan de Tweede Kamer aan erg tevreden te zijn met deze positieve resultaten. De NSO is trots op deze bemoedigende woorden. Uiteraard blijft het belangrijk om de leeftijdscheck consequent te blijven doen. Dus: lekker blijven checken tot 25 jaar!