Doe mee met de actie NIXzonderID!

20 mei 2019

Van donderdag 23 mei tot en met zondag 2 juni a.s. vindt de landelijke actie NIXzonderID plaats. Tijdens deze actieperiode vragen we samen met verschillende partijen extra aandacht voor het spontaan tonen van het ID door jongeren én het doen van de leeftijdscheck door verkopers van alcohol en tabak. Want het blijft lastig om iemands leeftijd te bepalen. Door heel het land vinden activiteiten plaats bij supermarkten, sportkantines, horecagelegenheden en gemaks- en tabakszaken. De NSO roept op ook mee te doen!

Samen met u en uw medewerkers heeft de NSO de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan het verbeteren van de naleving van de leeftijdsgrens. De resultaten van het mysteryshopper-onderzoek laten zien dat de leeftijdsgrens steeds beter wordt nageleefd. Maar het kan altijd beter! We zien namelijk een stagnatie: het nalevingscijfer gaat de afgelopen tijd niet verder omhoog. Het is belangrijk dat u en uw medewerkers zich blijven houden aan de leeftijdsgrens van tabaksverkoop en dit consequent blijven naleven. Daarom sluit de NSO aan bij de actieweek NIXzonderID die donderdag 23 mei start.  

Blijf de NIX-materialen gebruiken
Verkopers die NIX-materialen in de winkel gebruiken, merken dat jongeren vaker hun ID laten zien bij de kassa. Daarom is het belangrijk dat u zichtbaar maakt dat u NIX zonder ID verkoopt. Dit kan met diverse materialen: kant-en-klare posters, baliebordjes, schapkaarten en plafondhangers. Ook de narrowcastingvideo met de ‘Quiz van NIX’ wordt goed ontvangen door jongeren en is dit jaar vernieuwd. Bel de NSO voor materialen (088-0034220)

Win een taart(workshop) van NIX!
Met het gebruik van de materialen maakt u bovendien kans op een lekkere beloning. Als u een foto maakt van de materialen in uw winkel maakt u kans op een taart van NIX. Als extra beloningselement wint het team (max. 10 personen) met de origineelste foto een workshop taart bakken bij Robèrt van Beckhoven. De bekende meesterbakker van Heel Holland Bakt!

Stuur een foto o.v.v. NIXzonderID naar Priscilla Zandbergen (p.zandbergen@hvdm.nl) om mee te doen.