In de Nederlandse winkelstraten smeult een veenbrand

15 november 2019

Honderden winkeliers uit de non-food retail hebben afgelopen week een brief gestuurd naar Tweede Kamerleden en naar staatsecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. In die brief wijzen ze op een veenbrand die smeult in de Nederlandse winkelstraten:
“Wij zien als winkeliers een steeds lastiger toekomst voor ons en voor onze kinderen. Veel mooie familiebedrijven zijn al verdwenen en het einde van andere ligt op de loer.  
Vandaag de dag zijn wij al blij met omzet, maar iedereen weet dat winst nodig is om te kunnen overleven en te investeren in de toekomst. Zelfs waar de omzet groeit, holt het rendement terug. De vele lastenverhogingen en nieuwe regels van de overheid werken als een sluipmoordenaar”.
Deze actie is een initiatief van brancheorganisatie INretail. Veel MKB-ondernemers in de retail hebben het moeilijk. Als gevolg van onder meer de BTW-verhoging, boetes op flexibele arbeid en te weinig aandacht voor de aanpak van winkelcriminaliteit.
NSO-voorzitter Jos Zuijdwijk: “Ik herken me zeer in deze actie van INretail. Ook ondernemers in onze branche worden beperkt door de overheid. Bovenop de belemmeringen die al genoemd zijn hebben wij te maken met te snel ingevoerde wetgeving rondom de verkoop van tabak."

Ook u kunt een signaal afgeven aan de MKB-woordvoerders in de Tweede Kamercommissie voor Economische Zaken. Dat kan door op deze link te drukken. Het opent uw e-mailprogramma waarbij de emailadressen van de Tweede Kamerleden zijn ingevuld (in de bcc). Wijzig, om te voorkomen dat de mail in de spambox terecht komt, de onderwerpregel in: Stop de veenbrand in de tabak- en gemakdetailhandel. Vervolgens kunt u de mail versturen naar uw eigen emailadres.