Begin januari nieuwe NIX18 materialen in de brievenbus

23 december 2019

De naleving van de leeftijdsgrens tabaksproducten en rookwaren blijft onverminderd belangrijk. NSO Retail blijft u hierbij helpen met allerlei hulpmiddelen zoals e-learningposters en narrowcasting-video’s.
De nieuwe materialen voor 2020 vallen in de eerste week van het nieuwe jaar bij u in de bus: de nieuwe NIX18 stoplichtstickers en stoplichtkaarten voor 2020. Hierop kunt u in één oogopslag zien of een klant oud genoeg is om tabak en rookwaren te kopen. 
De stoplichtstickers en –kaarten vervangen de materialen uit 2019. Een jongere uit 2002 wordt dit jaar 18. Zij of hij mag vanaf de dag dat hij 18 is tabak en rookwaren kopen en niet eerder. Check bij 2002 dus altijd de datum! Jongeren geboren in 2003 of later zijn vanzelfsprekend nog geen 18. Zij mogen dus geen tabak en rookwaren kopen. 
Tip: plak de stoplichtstickers bij de kassa en leg de stoplichtkaarten in het zicht van uw medewerkers. Dat maakt het makkelijk om de leeftijd van jongeren snel te controleren. Heeft u andere NIX18-materialen nodig voor uw winkel? Neem dan contact op met NSO Retail. We sturen het materiaal gratis aan u toe.