Drie weken de schouders eronder!

29 september 2020

Voorzittersbrief:

Beste leden,

Gisterenavond heeft het Kabinet tijdens de persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd om een tweede lockdown te voorkomen. Voor de winkels in onze branche blijven de bestaande maatregelen van kracht. Samen moeten we de schouders eronder blijven zetten. We hebben al eerder laten zien dat we een veilige winkelomgeving kunnen creëren. 

Ik roep u op dit te blijven volhouden. Samen kunnen we de verdere druk op de zorg en de economie voorkomen.

Voor winkels blijft gelden dat er geen vast maximum is voor het aantal bezoekers. U moet er wel voor zorgen dat klanten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden. Hiervoor dient u een deurbeleid te voeren om te zorgen dat het niet te druk wordt in uw winkel. Als leidraad kunt u hanteren 1 klant per 10 vierkante meter hanteren. Zorg dat het maximum aantal klanten in de winkel goed zichtbaar is aan de buitenkant van uw winkel.

In de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geldt het advies om in winkels een mondkapje te dragen. Zowel door medewerkers als voor klanten. Als u in deze regio’s gevestigd bent kunt u zelf beslissen over het mondkapjesbeleid in uw winkel. U mag klanten weigeren die geen mondkapje dragen. 
NSO Retail is ongelukkig met dit advies en de verschillen die hiermee tussen regio’s ontstaan. Wij pleiten voor één duidelijke, landelijke lijn en hebben hierover contact met MKB-Nederland.

Ik wens u veel succes de komende weken. Zodra er meer ontwikkelingen zijn, relevant voor onze branche, hoort u van ons.

Met vriendelijke groeten,

Jos Zuijdwijk
Voorzitter NSO Retail

Corona hulpmiddelen

Zoekt u posters of andere hulpmiddelen klik dan hier.