NSO Retail voert campagne voor behoud klanten in de grensstreek

2 september 2021

De prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland en België worden steeds groter. Dat geldt voor verschillende producten zoals benzine, tabak en alcohol. Retailers in de grensstreek zien steeds vaker hun klanten over de grens boodschappen doen. Die klanten doen daar dan gelijk ook andere boodschappen en bezoeken de lokale horeca. Dit gaat ten koste van veel winkelgebieden aan deze kant van de grens. 

NSO Retail voert hiertegen campagne: ”De accijnsverschillen met Duitsland en België mogen niet verder vergroot worden. Het wordt nu echt tijd dat de Nederlandse accijnzen geharmoniseerd gaan worden met de buurlanden”, aldus NSO Retail voorzitter Jos Zuijdwijk.  

In het kader van deze campagne vond een bijeenkomst plaats in de Primera winkel van Niels van de Elzakker in Hoogerheide. Jos Zuijdwijk en Janwillem Burgering gingen daar in gesprek met onder meer een lokale wethouder, collega’s met een supermarkt en een slijterij en een pompshophouder (mede namens petrol brancheorganisatie Beta). Kijk hier een compilatie over de grensstreek problematiek en waarom NSO Retail deze campagne voert.