22e boekenweek van start

7 april 2022

Overmorgen gaat de 22ste Boekenweek van start. Tot en met 2e Paasdag krijgen boekkopers in de deelnemende winkels het Boekenweekgeschenk. Dit jaar van Ilja Leonard Pfeijffer.
In het Boekblad komen enkele retailers aan het woord over hun verwachtingen van deze Boekenweek: “Na twee jaar corona zijn mensen anders gaan winkelen. Dat kan een voordeel zijn: mensen zijn nog altijd bereid lokaal te kopen. Aan de andere kant zie je ook bij ons minder mensen in de winkel. Ik kan niet anders zeggen dan dat het rustig is. Is dat het nieuwe normaal? De benchmark is een beetje weg”.
In 2021 werden in Nederland 43 miljoen boeken verkocht. Het grootste aantal in één jaar ooit. Online groeide de verkoop sterker dan in fysieke winkels, dat is te verklaren uit de winkelsluitingen aan het begin en eind van het jaar.
Ook in onze branche neemt de boekenverkoop toe. De gemiddelde omzet per winkel stijgt jaarlijks en was in 2020 € 32.409, -. Op 15 april as. verschijnt de 3e editie van de NSO Retail Magazine met tijdschriften, dagbladen en boeken als assortimentsthema.