Zomercapaciteit geldautomaten mogelijk beperkt

27 juli 2022

Geldmaat en Brink’s attenderen consumenten, zakelijke klanten en retailers erop dat zij in de zomerperiode vaker te maken kunnen krijgen met geldautomaten die buiten gebruik zijn. Dat doet zich vooral voor op momenten van piekbelasting. Waardetransporteur Brink’s heeft door krapte op de arbeidsmarkt onvoldoende personeel om snel op die pieken in te spelen.

Voor consumenten en zakelijke klanten betekent het dat zij te maken kunnen krijgen met een automaat die buiten gebruik is, waardoor zij moeten uitwijken naar een automaat op een andere locatie. Geldmaat adviseert om vooraf via haar locatiewijzer te checken of een automaat beschikbaar is en wat een alternatief kan zijn. Ook raadt Geldmaat consumenten en zakelijke klanten aan niet tot het laatste moment te wachten met een geldopname of -storting.

Retailers met een geldautomaat in de winkel kunnen hierdoor te maken krijgen met klanten die tevergeefs naar de automaat komen. Retailers die zelf gebruik maken van de waardetransporteur worden door Brink’s geïnformeerd over de eventuele impact op de dienstverlening.