Dag van de Kerstkaart versterkt trend om eerder kaarten te kopen

9 december 2022

De verkoop van kerstkaarten is Deze Week goed op gang gekomen. Die trend wordt versterkt door de Dag van de Kerstkaart die gisteren voor het eerst georganiseerd werd. De organiserende Vereniging Wenskaart Nederland wil hiermee bereiken dat consumenten een grotere keuze hebben uit het kerstkaartenassortiment in de winkel èn dat ze zeker weten dat hun kerstkaart op tijd bezorgd wordt.
De eerste editie van de Dag van de Kerstkaart begon donderdagochtend op de hoofdkantoren van Primera, CIGO/de Giftclub, Hallmark, Paperclip, PostNL en Audax Retail. De medewerkers van deze ‘wenskaart’ bedrijven schreven daar hun eerste kerstkaarten.
“Met deze dag willen we zoveel mogelijk mensen stimuleren om al vroeg hun kerstkaarten te schrijven en te versturen. Zodat we zo lang mogelijk met elkaar genieten van een sfeervol huis vol met vrolijke, persoonlijke kerstkaarten.”, aldus Jan Willem Koch, voorzitter van de Vereniging Wenskaart. Hij overhandigde donderdagmiddag alle geschreven kaarten aan de kerstman, die beloofde deze direct af te leveren in het dichtstbijzijnde PostNL sorteercentrum.
Bij die centrale kick-off in het Retailhuis in Zeist sprak de kerstman ook een persoonlijke boodschap  in voor alle leden van NSO Retail.

Persoonlijke boodschap van de Kerstman