Sta even stil bij de veiligheid in en rondom uw winkel!

10 december 2022

De week na Sinterklaas, en voordat de Kerstdrukte helemaal los barst, is het goed even stil te staan bij de veiligheid in en rondom uw winkel. Neem even de tijd om met uw medewerkers een aantal punten door te nemen. Zoals bijvoorbeeld:

  • Het is deze weken extra gezellig en vol in uw winkel. Houdt u wel voldoende zicht op alles en iedereen in uw winkel? Laat productpresentaties en displays uw zicht niet belemmeren! Blijf iedereen die in uw winkel komt aanspreken. Een vriendelijke begroeting doet de klant beseffen dat hij/zij opgemerkt is.
  • Hoe gaat u om met contant geld? In de kassalade hoeft niet meer geld aanwezig zijn dan normaal nodig is om klanten wisselgeld te geven. In de regel is 250 euro wisselgeld voldoende. Room af zodra er meer geld in kas komt. Doe dit gerust overdreven zichtbaar voor de klant(en). Heeft u duidelijke en veilige afspraken over het afvoeren van contant geld?
  • Doe het open en sluiten van de winkel altijd met minimaal 2 personen. Maak hierover afspraken met uw medewerkers, uw buurman/collega of uw partner. Is de verlichting rondom uw winkel in orde?

Kijk hier voor meer tips over veilig ondernemen in de tabaks-/gemakswinkel.