NSO Jaarverslag 2020

Ieder jaar stelt de NSO een jaarverslag op waarin staat wat de brancheorganisatie op de verschillende beleidsterreinen heeft gerealiseerd. Het jaarverslag in PDF-formaat vindt u hier.

Gedurende 2020 is veel aandacht besteed aan het kerndossier van de NSO. Achtereenvolgens komen in dit jaarverslag aan de orde: tabak en rookwaren, kansspelen, arbeidszaken, NSO Diensten, MKB-aangelegenheden en  Promotie & Communicatie.
Het jaar 2020 werd natuurlijk bepaald door de coronacrisis, de beperkende maatregelen en de steunmaatregelen voor ondernemers. Vanaf maart is veel werk gestoken in het bijhouden van een coronadossier voor ondernemers in de tabaks-/gemaksdetailhandel, het aanreiken van tools voor de steunmaatregelen en veel communicatie over alle relevante zaken rondom corona. Ook is een actieve lobby gevoerd met als doel onze ondernemers door deze bijzondere tijd heen te helpen. In dat kader zijn veel contacten onderhouden met ondermeer collega-brancheorganisaties, MKB-Nederland, Het Ministerie van Economische Zaken en Tweede Kamerleden.

Onderstaand vindt u het jaarverslag per beleidsterrein.