Gratis scan veiligheid kleine bedrijven (vkb) in 2017

Als ondernemer kunt u ook dit jaar weer een gratis veiligheidsscan uit de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) laten uitvoeren. Met deze scan kunt u de veiligheid in uw bedrijf verbeteren. De scan wordt ter plekke uitgevoerd door een CCV-adviseur die de veiligheidsrisico’s in kaart brengt en u gratis adviseert over maatregelen om de veiligheid in en om uw bedrijf te vergroten.

De nadruk bij deze scan ligt op organisatorische maatregelen zoals procedures rond het openen en sluiten van het pand, het omgaan met contant geld of het aannemen van personeel. Na het gesprek met de adviseur ontvangt u de adviezen en tips in een rapport zodat u de inhoud nog eens rustig kunt doornemen en desgewenst toepassen.

Wat is het verschil tussen de VKB-scan en de Veilig Ondernemen Scan?
Mocht u niet voldoen aan de criteria van de aanpak VKB, dan kunt u gebruikmaken van de digitale Veilig Ondernemen Scan. Met deze scan maakt u zelf in vijf minuten tijd inzichtelijk welke veiligheidsrisico's uw onderneming loopt. Vervolgens helpt de scan u om passende preventieve veiligheidsmaatregelen te nemen.

De Veilig Ondernemen Scan is vooral interessant voor ondernemers die te maken hebben gehad met een incident, startende ondernemers, en ondernemers die willen checken of ze voldoende veiligheidsmaatregelen hebben getroffen.

Vraag gratis VKB-scan aan
De regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) bestaat dit jaar uit een gratis veiligheidsscan. U kunt deze direct aanvragen via het aanvraagformulier op de website van CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid).

Vragen?
Het secretariaat VKB is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, telefoon: 030-7516799 of per e-mail: vkb@hetccv.nl.


Brochures en documenten

Op de website van CCV vindt u handige brochures, (voorbeeld)documenten en ook een handboek criminaliteitspreventie.
Lees meer.

5 tips voor veiligheid in de winkel

  1. Train uw personeel
  2. Organiseer een werkoverleg
  3. Zorg voor duidelijke huisregels
  4. Reken af met winkeldieven
  5. Zorg voor veilig geldtransport