Wijzigingen Wet Arbeid en Zorg (WAZO)

Om werk en zorgtaken te combineren zijn voor werknemers een aantal zaken geregeld in de WAZO.
Lees hier meer over de WAZO.

Wijzigingen per 1 januari 2015
Per 1 januari 2015 is de Wet Arbeid en Zorg (WAZO) aangepast. Er zijn er wijzigingen m.b.t. medewerkers en partners van medewerkers die een kind verwachten.

Wat is er gewijzigd per 1 januari 2015?

Meer verlof voor ouders
Medewerkers die een kind verwachten, hebben vanaf januari 2015 recht op meer vrije dagen.

Meerlingen
Vrouwelijke medewerkers die een meerling verwachten, hebben vanaf januari 2015 recht op vier weken meer verlof. Dus in plaats van zestien weken (tien tot 12 weken bevallingsverlof en vier tot zes weken zwangerschapsverlof) verlof, heeft een moeder van een meerling recht op achttien tot twintig weken verlof.

Vaders
Heb je medewerkers wiens vrouw een kind verwachten? In plaats van twee dagen, hebben zij voortaan recht op vijf dagen verlof. Overigens: deze drie extra dagen verlof zijn voor rekening van je werknemer. De eerste twee dagen worden wél betaald uit jouw portemonnee.

Ziekenhuis
Ook voor vrouwelijke medewerkers wiens kindje na de geboorte in het ziekenhuis wordt opgenomen geldt een uitbreiding van het verlof. Na de ziekenhuisopname, krijgt de moeder nog tien weken de tijd om het kind te verzorgen. 

Overlijden
Een verandering die je niet hoopt tegen te komen: bij overlijden van de moeder tijdens de bevalling, gaat het verlof over naar de vader. Heb je dus een mannelijke medewerker wiens vrouw overlijdt tijdens de bevalling? Dan zal hij het verlof overnemen.