Feestdagen 2019 & Winkeltijdenwet

Hoofdregel is dat u uw medewerker(s) niet ‘om de feestdagen’  heen mag plannen. Dit zodat zij toch hun normale werkuren in die week werken. Werkt uw medewerker normaal op een dag waarop nu een feestdag valt dan is hij of zij vrij met behoud van loon. 

Mocht het zo zijn dat er bij de Gemeente ontheffing is aangevraagd en de winkel open mag zijn op een zon- of feestdag dan gelden dezelfde regels als op Koningsdag.

Volgens de winkeltijdenwet dient uw winkel op Goede Vrijdag, 4 mei en 24 december na 19 uur gesloten te zijn.

Onderstaande geldt zowel voor medewerkers die aangenomen zijn voor als na afloop van de CAO per 1 november 2013. Werkt u medewerker op een feestdag neem dan de tekst onderaan deze pagina door.

Nieuwjaarsdag: dinsdag 1 januari
Op deze dag is de winkel dicht en uw medewerkers zijn vrij met behoud van loon.

Goede Vrijdag: vrijdag 19 april
Uw winkel is open en Goede Vrijdag is geen vrije dag. Wel wordt de koopavond in gemeenten waarin deze op vrijdag wordt gehouden, opgeschort. Volgens de Winkeltijdenwet bent u verplicht om vanaf 19 uur de winkel te sluiten.

1e en 2e Paasdag: zondag 21 en maandag 22 april
Uw winkel is dicht en uw medewerkers zijn vrij met behoud van loon.

Koningsdag: zaterdag 27 april
Uw winkel mag open zijn en uw medewerkers mogen op basis van vrijwilligheid werken.

Bevrijdingsdag: zondag 5 mei
Bevrijdingsdag wordt alleen in een lustrumjaar (jaartal:5) beschouwd als feestdag, dus in 2019 niet.   

Hemelvaartsdag: donderdag 30 mei
Hemelvaartsdag wordt beschouwd als feestdag.Op deze dag is de winkel dicht en uw medewerkers zijn vrij met behoud van loon.

1e en 2e Pinksterdag: zondag 9 en maandag 10 juni
Uw winkel is dicht en uw medewerkers zijn vrij met behoud van loon. 

1e en 2e Kerstdag 2019: woensdag 25 en donderdag 26 december
Op deze dagen is de winkel dicht en uw medewerkers zijn vrij met behoud van loon.

Werkt uw medewerker op een feestdag dan geldt het volgende

  • Medewerkers die na 1 november 2013 zijn aangenomen, zonder verwijzing in de arbeidsovereenkomst naar de cao, hoeft u geen toeslag te betalen als zij op een feestdag werken. Zij hebben namelijk nieuwe arbeidsvoorwaarden en hebben geen recht op een toeslag. Wel hebben zij recht om deze dag in vrije tijd te compenseren.
  • Medewerkers die aan zijn genomen voor 1 november 2013 hebben verworven rechten uit de cao. Zo lang u geen nieuwe afspraken over arbeidsvoorwaarden heeft gemaakt met hen dient u als zij werken op een feestdag, buiten het normale loon, een toeslag van 200% op het loon te betalen (zie cao artikelen 10.1 en 19.2).